Geef uw fiets een tweede leven

niet van toepassing

Doneer een tweedehands fiets aan Stichting Leergeld

Leergeld Zeeuws-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de tweede keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema ‘Geen kind achterop.’ Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat elk kind in Nederland een fiets heeft, maar dat is het zeker niet. Al meer dan 27 jaar zetten de Leergeldstichtingen zich plaatselijk in om ervoor te zorgen dat kinderen uit deze gezinnen ook gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd.

De laatste tijd zien we bij Leergeld een sterke toename van het aantal ouders dat niet rond kan komen. Oorzaken hiervan kunnen zijn: ziekte, geen werk, stijgende energieprijzen en inflatie. Om aan de stijgende vraag naar fietsen te kunnen voldoen gebruikt Leergeld o.a. tweedehands fietsen.

Ook in Zeeland zijn er veel tweedehands fietsen nodig! Heeft u nog een goede tweedehands fiets over voor kinderen in de leeftijd van 7 -18 jaar? Doneer hem dan aan Leergeld!

Op 15 juni 2024 kunt u tussen 10.00 -13.00 uur uw fiets doneren op de volgende locatie:

· Rabobank, Herengracht 1 in Terneuzen

Als u niet in staat bent om op 15 juni uw tweedehands fiets te doneren, maar deze wel een goede bestemming wil geven. Meld hem dan aan bij het ANWB kinderfietsenplan