Wie zijn wij?

niet van toepassing

Als Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind mee kan doen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Het kan hier gaan om een fiets, een computer, zwem- of muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Momenteel zijn er zo'n 12 vrijwilligers actief binnen onze stichting. Zij zetten zich in als kantoormedewerker, intermediair of bestuurslid. Naast alle vrijwilligers hebben we één betaalde kracht in de functie van coördinator. Ons kantoor bevindt zich in Terneuzen. Van daaruit worden alle activiteiten gecoördineerd.

Het bestuur van Leergeld Zeeuws-Vlaanderen bestaat uit:

Edwin Moens, voorzitter
Peter-Paul van de Kerkhove, secretaris
Jan Schut, penningmeester
Petro van Doorn, bestuurslid
Jacquie van Loon, bestuurslid

Jacomien Burgs is coördinator a.i. van Leergeld Zeeuws-Vlaanderen

Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 113 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.